Over ons

Karolien Vandersickel

 

De voorbije jaren bouwde ik een ruime expertise op in kunststofverwerking, additive manufacturing (3D printen) en technisch ontwerp, zowel in de industrie als in onderzoek en onderwijs. Als projectingenieur en onderzoeker ben ik zowel betrokken bij de aanvraag van nieuwe projecten als de coördinatie en begeleiding van deze projecten. De combinatie van mijn master industrieel ontwerpen en master kunststofverwerking zorgt voor een interessante mix aan opdrachten; gaande van kleine particuliere projecten, museuminrichting tot industriële proces- en  productinnovatie. Zo werkte ik als certified trainer voor Dassault systèmes en consultant voor oa. Tupperware, Samsonite, Bombardier en Sabena. Daarnaast werkte ik ook als wetenschapscommunicator mee in STEM academies en -olympiades en bij de oprichting van de LEGO studio Vives. 

Momenteel ben ik voltijds aan de slag als docent en onderzoeksmedewerker van de opleiding Ontwerp- en Productietechnologie aan de Hogeschool Vives. Hierin deel ik graag mijn expertise met jonge ontwerpers en gedreven studenten.

Skills4Makers

 

Naast mijn dagdagelijks professioneel werk, ben ik voortdurend creatief bezig. Zo maakte ik verschillende affiches voor evenementen, organiseerde ik tal van concerten, activiteiten en reizen voor de harmonie en ontwierp en bouwde ik al snel decors in de musicalverenging. Iets met de aard van het beestje, zoals ze zeggen…

Na heel wat kleine opdrachten groeide het idee om te starten met Inventika en van daaruit ook met dit online leerplatform Skills4Makers

Ook hierin zie je weer de mix van het ontwerpen en het educatieve aspect. Ik wil vooral mensen inspireren en helpen bij het realiseren van hun projecten en ideeën. Onze troef zijn de workshops, waarbij we beginner en gevorderde op weg helpen, zodat ze zelf aan de slag kunnen. Het geeft zo veel voldoening als het je lukt om dat ene project uit te werken op die manier dat jij wilde. 

 

Ik doe zo veel mogelijk zelf; eigen patronen en ontwerpen, mijn website en publicaties, management en administratie. Hiervoor werk ik ook voortdurend aan samenwerkingen met producenten en leveranciers om jullie zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen en adviseren.

 

 

Benieuwd naar enkele van deze realisaties? Neem dan ook zeker hier een kijkje of volg ons op sociale media. 
Wil je nog meer weten? Aarzel niet om me te contacteren!

Workshops voor iedereen

Op dit online leerplatform kan je heel wat verschillende workshops terugvinden,
gaande van beginner tot gevorderde tot leer- en doe workshops. 

Beginner

Heb je nog geen ervaring? Dan kan je aan de hand van de beginnersworkshop stap voor stap alles aanleren. Bij deze workshops is geen voorkennis vereist.

Advanced

Heb je al wat ervaring en wil je graag verder verdiepen? Dan kan je met deze workshops aan de slag.

Leerworkshop

Bij de leerworkshops leggen we de focus op het stap voor stap aanleren van nieuwe dingen. Aan de hand van voorbeelden leer je bepaalde technieken aan.

Doeworkshop

In de doeworkshops gaan we vooral dieper in op een project waarbij we specifieke technieken toepassen. We werken naar een specifiek eindresultaat toe. Uiteraard leer je hier ook, maar vaak is basiskennis vereist.

Samenwerking opstarten?

Ik geloof in de kracht van samenwerken, waarbij beide partijen elkaar versterken.

 

Er zijn heel wat creatievelingen en makers die prachtige producten maken. Daarnaast heb je tal van winkels en producten op de markt die heel wat producten en machines aanbieden. In mijn ideale creatieve brein zie ik hier heel wat mogelijkheden om te combineren om zo het beste naar boven te halen. In de realiteit is dit altijd iets moeilijker, maar niet onmogelijk. 

 

Heb jij een winkel, ben je producent, verdeler, leverancier en ben je op zoek naar extra manieren op je producten aan te leren of wil je je klanten kwalitatieve opleidingen aanbieden. Wij staan open voor een gesprek om de mogelijkheden te bekijken en een win-win te creëren voor beide partijen. 

Instructeur worden?

Heb ook jij een tutorial klaar? Deel je graag je projecten met andere makers? Maar weet je niet hoe je dit kan verspreiden? Misschien is dit platform dan de ideale basis? 


We bekijken graag samen welke content je wil aanbieden, hoe we deze kunnen samenstellen en kunnen publiceren. Afhankelijk van de hoeveelheid werk, verwachte prijs en de content werken we met een commissiesysteem waarbij uiteraard ook jij verdient aan jouw werk!